Dag: 17 maj 2020

Allmänt

Överraskad att hitta extraljus i Burundi

Jag är just nu i Burundi. Mitt hittills största äventyr och mest efterlängtade resmål trots den rådande pandemin som skakar världens alla hörn. Ända sedan jag var liten har Afrika som kontinent lockat mig, kanske framförallt på grund av ett reseprogram jag som om Tanzania när jag var liten. Nu är jag äntligen här, och jag avrundar min andra vecka i det underbara landet där jag både fått se drömlika Lake Tanganyika och även varit på safari i vackra Rusizi National Park. Safari betyder ju resa på swahili, och det var just vad detta var. Kanske till och med mitt livs resa. Jag fick se de mest enastående djur, från flodhästar till flamingos. På kvällen spelade gräshopporna mig till sömns medan myggorna slogs om mitt blod.

Någonting som blev något av en överraskning var när jag under den första kvällen fick se att guiden använde samma extraljus på sin Jeep som jag har hemma i Sverige (X-Vision). Jag visste inte att detta märket var så utbrett och det kändes märkligt att se dessa lysa upp vägen mitt på savannen. Jag och guiden skrattade lite åt detta, då han fann det väldigt roligt att jag mest av allt använde X-Vision när jag körde i snön på vintern. Besök gärna denna webbsida om du är nyfiken på att lära dig mer om extraljus, en sida som varit till stor hjälp för min egna del.

Hur som helst, när jag kommit hem från denna drömresa så ska jag faktiskt se över om jag ska köpa nya extraljus. Inte för att X-Vision inte levererar, utan snarare för att jag skulle önska någonting mindre denna gång. Jag snubblade över denna sida för någon vecka sedan och ska försöka plöja igenom den ordentligt när jag har tid.

Läs mer